רכיבים
-
1 ק"ג סולת
-
2.5 כוסות מים
-
1 כף מלח
-
1/2 כוס שמן
-
כורכום
-
פלפל שחור
שלבי הכנה
1
בוצע
|
הקערה והמסננת |
2
בוצע
|
הסיר של המרק |
3
בוצע
|
המסננת בה מניחים את הקוסקוס שיתבשל מהאדים |
4
בוצע
|
מניחים אותם אחד על השני |
5
בוצע
|
שמים קילו סולת בקערה ו-1/4 כוס מים |
6
בוצע
|
מערבבים ומפוררים את הגושים |
7
בוצע
|
מעבירים למסננת ומסננים |
8
בוצע
|
ונלחמים בגושים |
9
בוצע
|
הפירורים לאחר שלב זה נראים כך |
10
בוצע
|
מוסיפים עוד 1/2 כוס מים על הקוסקוס ומערבבים |
11
בוצע
|
מסננים פעם שנייה ונלחמים שוב בגושים |
12
בוצע
|
מפזרים על הקוסקוס 1/4 כוס שמן וכף מלח שטוחה |
13
בוצע
|
ומערבבים |
14
בוצע
|
מניחים את הקוסקוס בעדינות במסננת |
15
בוצע
|
לא להדק |
16
בוצע
|
הקוסקוס במסננת מוכן לבישול |
17
בוצע
|
מתבשל מעל סיר המרק |
18
בוצע
|
לאחר הבישול שופכים את הקוסקוס החם לתוך הקערה |
19
בוצע
|
פותחים את הקוסקוס עם הכף ומפוררים את הגושים |
20
בוצע
|
מוסיפים 1/4 כוס שמן, פלפל שחור |
21
בוצע
|
כורכום בשביל הצבע ומערבבים |
22
בוצע
|
מוסיפים כ 2 כוסות מים מערבבים מעט ומניחים למים להיספג כ 10 דקות כעת כמות הקוסקוס כמעט הוכפלה |
23
בוצע
|
מחזירים את הקוסקוס למסננת של הסיר לאידוי של כ-3/4 שעה מעל לסיר המרק |
24
בוצע
|
הקוסקוס מוכן |
25
בוצע
|
מוזגים מעל הקוסקוס את המרק |
26
בוצע
|
בתאבון |