0 0
קוסקוס  טריפולטאי

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

קוסקוס טריפולטאי

מטבח

מתכון לקוסקוס טריפולטאי אותנטי

  • 120
  • סועדים 6
  • בינוני

רכיבים

שלבי הכנה

1
בוצע

הקערה והמסננת

הקערה והמסננת

2
בוצע

הסיר של המרק

הסיר של המרק

3
בוצע

המסננת בה מניחים את הקוסקוס שיתבשל מהאדים

המסננת בה מניחים את הקוסקוס
שיתבשל מהאדים

4
בוצע

מניחים אותם אחד על השני

מניחים אותם אחד על השני

5
בוצע

שמים קילו סולת בקערה ו-1/4 כוס מים

שמים קילו סולת בקערה ו-1/4 כוס מים

6
בוצע

מערבבים ומפוררים את הגושים

מערבבים ומפוררים את הגושים

7
בוצע

מעבירים למסננת ומסננים

מעבירים למסננת ומסננים

8
בוצע

ונלחמים בגושים

ונלחמים בגושים

9
בוצע

הפירורים לאחר שלב זה נראים כך

הפירורים לאחר שלב זה
נראים כך

10
בוצע

מוסיפים עוד 1/2 כוס מים על הקוסקוס ומערבבים

מוסיפים עוד 1/2 כוס מים
על הקוסקוס ומערבבים

11
בוצע

מסננים פעם שנייה ונלחמים שוב בגושים

מסננים פעם שנייה ונלחמים שוב בגושים

12
בוצע

מפזרים על הקוסקוס 1/4 כוס שמן וכף מלח שטוחה

מפזרים על הקוסקוס 1/4 כוס שמן וכף מלח שטוחה

13
בוצע

ומערבבים

ומערבבים

14
בוצע

מניחים את הקוסקוס בעדינות במסננת

מניחים את הקוסקוס בעדינות במסננת

15
בוצע

לא להדק

לא להדק

16
בוצע

הקוסקוס במסננת מוכן לבישול

הקוסקוס במסננת מוכן לבישול

17
בוצע

מתבשל מעל סיר המרק

מתבשל מעל סיר המרק

18
בוצע

לאחר הבישול שופכים את הקוסקוס החם לתוך הקערה

לאחר הבישול שופכים את
הקוסקוס החם לתוך הקערה

19
בוצע

פותחים את הקוסקוס עם הכף ומפוררים את הגושים

פותחים את הקוסקוס
עם הכף ומפוררים את הגושים

20
בוצע

מוסיפים 1/4 כוס שמן, פלפל שחור

מוסיפים 1/4 כוס שמן, פלפל שחור

21
בוצע

כורכום בשביל הצבע ומערבבים

כורכום בשביל הצבע ומערבבים

22
בוצע

מוסיפים כ 2 כוסות מים מערבבים מעט ומניחים למים להיספג כ 10 דקות כעת כמות הקוסקוס כמעט הוכפלה

מוסיפים כ 2 כוסות מים מערבבים מעט
ומניחים למים להיספג כ 10 דקות
כעת כמות הקוסקוס כמעט הוכפלה

23
בוצע

מחזירים את הקוסקוס למסננת של הסיר לאידוי של כ-3/4 שעה מעל לסיר המרק

מחזירים את הקוסקוס למסננת
של הסיר לאידוי של כ-3/4 שעה
מעל לסיר המרק

24
בוצע

הקוסקוס מוכן

הקוסקוס מוכן

25
בוצע

מוזגים מעל הקוסקוס את המרק

מוזגים מעל הקוסקוס את המרק

26
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון לקוסקוס אותנטי מהמטבח הלובי שנעשה בשיטה המסורתית ובשלבים מנופה מספר פעמים ומתבשל מעל אדי מרק הקוסקוס ומוגש ביחד.

שמים קילו סולת בקערה .
מפזרים 1/4 כוס מים על הקוסקוס.
(שופכים קצת אל כף היד, ומפזרים על כל הקוסקוס, לא שופכים רק במקום אחד למניעת גושים גדולים מידי של קוסקוס).
מערבבים עם היד, ומפוררים קצת גושים שנתקלים בהם.

סינון ראשון

מסננים פעם ראשונה: מעבירים את הקוסקוס למסננת ומסננים לתוך הקערה.
מפוררים את הגושים שנותרו ומנסים להעביר דרך המסננת. את הגושים שבכל זאת נותרו, זורקים.
מוסיפים עוד 1/2 כוס מים כפי שהוסבר קודם, מפזרים על הקוסקוס ומערבבים.

סינון שני

מסננים פעם שנייה לתוך הקערה כפי שהוסבר קודם.
מפזרים על הקוסקוס כף מלח שטוחה ו-1/4 כוס שמן. מערבבים מעט.
מניחים את הקוסקוס (בעדינות, תוך כדי שמירה על האווריריות, כדי שלא יהפוך לגוש בצק), אל החלק העליון של הסיר (זה עם החורים).

טיפ מאמא

(את המסננת מניחים על צלחת גדולה, וכך נמנעים משאריות הקוסקוס שנופלות דרך החורים).
מניחים מעל המרק הרותח ומבשלים מכוסה כחצי שעה (מרגע שהמרק רותח).
ניתן לראות את האדים עולים דרך הקוסקוס. אם לא רואים אדים, ייתכן שהסיר אינו אטום דיו.

טיפ

(אם סיר הקוסקוס אינו אטום מספיק והאדים בורחים לצדדים בחיבור של החלק התחתון לחלק העליון של הסיר, ניתן למצוא דרכים יצירתיות לאיטום טוב יותר.
לאמא שלי יש מטפחת ארוכה שהיא קושרת מסביב לסיר.
אני חילצתי גומייה שהייתה במקור שייכת לסיר לחץ, ושמתי מסביב לשפת החלק התחתון של הסיר, כך שהחלק העליון יושב למעשה על גומייה).

לאחר הבישול

לאחר הבישול, שופכים את הקוסקוס החם לתוך הקערה. פותחים אותו מעט עם כף (מפוררים גושים גדולים).
מוסיפים 1/4 כוס שמן, שופכים על כל הקוסקוס ומערבבים (אפשר עם כף).
מוסיפים מעט כורכום בשביל הצבע, ופלפל שחור ומערבבים.
שופכים על הקוסקוס 1.5-2 כוסות מים, מערבבים מעט כדי שהמים יהיו על כל הקוסקוס.
מניחים למים להיספג כ-10 דקות. בעקבות ספיחת המים, כמות הקוסקוס כמעט תוכפל.
מחזירים את הקוסקוס למסננת של הסיר (החלק העליון של הסיר) לאידוי של כ-3/4 שעה.
ניתן לטעום כף מהקוסקוס ולבדוק אם הוא מבושל דיו.
בתום הבישול, מחזירים את הקוסקוס לקערה, פותחים מעט עם הכף ונותנים לו להתקרר.

שמים קוסקוס בצלחת, מעליו מרק עם ירקות וחומוס. ניתן להוסיף בשר/עוף. אפשר לאכול עם חצילים מטוגנים ומטבוחה. בגדול, מדובר בחגיגה בצלחת.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
1 ק"ג סולת
2.5 כוסות מים
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
כורכום
פלפל שחור

סימון תזונתי

570
קלוריות
13 גרם
חלבון
14 גרם
שומן
96 גרם
פחמימות
0 מ"ג
כולסטרול
0.1 גרם
סיבים

מערכת vTop

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
דן בראון

שווה להשקיע בכל השלבים יוצא קוסקוס אורירי במיוחד

פסטו
הקודם
פסטו
מרק לקוסקוס
הבא
מרק לקוסקוס טריפולטאי
פסטו
הקודם
פסטו
מרק לקוסקוס
הבא
מרק לקוסקוס טריפולטאי

הוסף תגובה