0 0
קוסקוס מרוקאי

שתף ברשת החברתית שלך:

או,תוכל פשוט להעתיק ולשתף כתובת זאת

קוסקוס מרוקאי

מתכון לקוסקוס ומרק מרוקאי אותנטי

  • 120
  • סועדים 8
  • בינוני

רכיבים

  • לקוסקוס :

  • למרק :

שלבי הכנה

1
בוצע

המצרכים לקוסקוס

המצרכים לקוסקוס

2
בוצע

1 ק"ג סולת וכפית מלח

1 ק"ג סולת וכפית מלח

3
בוצע

ומערבבים

ומערבבים

4
בוצע

מוסיפים 1 כוס מים

מוסיפים 1 כוס מים

5
בוצע

מערבבים ומפוררים את הגושים

מערבבים ומפוררים את הגושים

6
בוצע

מוסיפים חצי כוס שמן וחצי כפית כורכום

מוסיפים חצי כוס שמן וחצי כפית כורכום

7
בוצע

מערבבים ומפוררים שוב

מערבבים ומפוררים שוב

8
בוצע

מעבירים למסננת

מעבירים למסננת

9
בוצע

בעזרת הידיים מפוררים ומסננים את כל הקוסקוס

בעזרת הידיים מפוררים ומסננים את כל הקוסקוס

10
בוצע

מעבירים לסיר ומסדרים מבלי למעוך

מעבירים לסיר ומסדרים מבלי למעוך

11
בוצע

הירקות לקוסקוס

הירקות לקוסקוס

12
בוצע

ממלאים סיר במים

ממלאים סיר במים

13
בוצע

מוסיפים את החומוס ומבשלים -20 דקות

מוסיפים את החומוס ומבשלים -20 דקות

14
בוצע

מניחים את הסיר של הקוסקוס מעל לחומוס

מניחים את הסיר של הקוסקוס
מעל לחומוס

15
בוצע

אם יוצא אדים אוטמים בעזרת הקוסקוס

אם יוצא אדים אוטמים
בעזרת הקוסקוס

16
בוצע

כעבור 20 דקות מורידים את הקוסקוס

כעבור 20 דקות מורידים
את הקוסקוס

17
בוצע

מוסיפים לחומוס את הירקות החתוכים והעוף

מוסיפים לחומוס את הירקות החתוכים והעוף

18
בוצע

כף מלח, רבע כפית פלפל שחור

כף מלח, רבע כפית פלפל שחור

19
בוצע

חצי כפית כורכום ומים עד לכיסוי הירקות

חצי כפית כורכום ומים עד לכיסוי הירקות

20
בוצע

אם יש יותר מידי ירקות מחלקים לסיר נוסף

אם יש יותר מידי ירקות מחלקים לסיר נוסף

21
בוצע

מבשלים כ-45 דקות

מבשלים כ-45 דקות

22
בוצע

מעבירים את הקוסקוס לקערה

מעבירים את הקוסקוס לקערה

23
בוצע

מוסיפים 2 וחצי כוסות מים

מוסיפים 2 וחצי כוסות מים

24
בוצע

מערבבים, מפוררים ומסננים שוב

מערבבים, מפוררים ומסננים שוב

25
בוצע

מחזירים לסיר הקוסקוס ומסדרים מבלי למחוץ

מחזירים לסיר הקוסקוס ומסדרים מבלי למחוץ

26
בוצע

יוצרים ארובות בעזרת ידית של כף

יוצרים ארובות בעזרת ידית של כף

27
בוצע

מניחים על סיר המרק ומבשלים כ 20 דקות

מניחים על סיר המרק
ומבשלים כ 20 דקות

28
בוצע

מורידים מהאש ומעבירים לקערה

מורידים מהאש ומעבירים לקערה

29
בוצע

מפוררים בעזרת כף אם יש גושים ניתן לסנן בפעם השלישית עם זילוף של מים

מפוררים בעזרת כף, אם יש גושים ניתן
לסנן בפעם השלישית עם זילוף של מים

30
בוצע

בתאבון

בתאבון

הוראות הכנה

שתף

מתכון בשלבים של קוסקוס ומרק מרוקאי אותנטי שנעשה ע”י מרוקאית מבטן ומלידה.
קוסקוס אוורירי אחד אחד טעים במיוחד בתוספת הרוטב המיוחד.

סינון ראשון

שופכים לקערה את הסולת והמלח מערבבים היטב ומוסיפים את כוס המים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הכורכום והשמן. מערבבים ומפוררים בעזרת כפות הידיים.
מעבירים למסננת ,מסננים ומעבירים לסיר הקוסקוס
מבשלים בסיר מים עם כוס חומוס כ 20 דקות.

מניחים את סיר הקוסקוס מעל סיר החומוס ל 20 דקות נוספות .
אם יוצא אדים בין הסירים אוטמים בעזרת הקוסקוס וקצת מים (“בצק”).

סינון שני

מורידים את הקוסקוס מהאש , מעבירים לקערה וחוזרים שוב על תהליך הסינון במסננת ומחזירים לסיר הקוסקוס.
יוצרים ארובות בעזרת ידית הכף.

המרק

לסיר החומוס מוסיפים את הירקות החתוכים , העוף והתבלינים ומבשלים ל 45 דקות.
את סיר הקוסקוס מוסיפים מעל המרק לכ-חצי שעה.

כעבור חצי שעה מורידים את סיר הקוסקוס פותחים ומפוררים בעזרת הידיים.
אם יש עדיין גושים ניתן לסנן פעם נוספת עם מעט מים.

בתאבון.

רכיבים

מספר סועדים
לקוסקוס :
1 קוסקוס ק"ג
1/2 כוס שמן
3.5 כוסות מים 1 לסינון הראשון. 2.5 לסינון השני
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
למרק :
2 תפוחי אדמה
2 בטטה
1/2 כרוב
1 בצל
1 קישוא
1 סלרי
1 כוס חומוס מבושל
1/2 כרובית
חלקי עוף - שוק / כנף
1 כף מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
מים

סימון תזונתי

652
קלוריות
27 גרם
חלבון
13 גרם
שומן
103 גרם
פחמימות
28 מ"ג
כולסטרול
1.1 גרם
סיבים

חוות דעת

דירוג ממוצע:
(5)
סה"כ ביקורות:1
דן בראון

ממש כל השלבים של הקוסקוס והמרק לקוסקוס. אליפות.

סלט רצועות שומר-אל בישבאש
הקודם
סלט רצועות שומר – אל בישבאש
מחאמר פשטידה מרוקאית
הבא
מחאמר פשטידה מרוקאית
סלט רצועות שומר-אל בישבאש
הקודם
סלט רצועות שומר – אל בישבאש
מחאמר פשטידה מרוקאית
הבא
מחאמר פשטידה מרוקאית

הוסף תגובה