רכיבים
-
לקוסקוס :
-
1 קוסקוסק"ג
-
1/2 כוס שמן
-
3.5 כוסות מים1 לסינון הראשון. 2.5 לסינון השני
-
1 כפית מלח
-
1/2 כפית כורכום
-
למרק :
-
2 תפוחי אדמה
-
2 בטטה
-
1/2 כרוב
-
1 בצל
-
1 קישוא
-
1 סלרי
-
1 כוס חומוס מבושל
-
1/2 כרובית
-
חלקי עוף - שוק / כנף
-
1 כף מלח
-
1/2 כפית כורכום
-
1/4 כפית פלפל שחור
-
מים
שלבי הכנה
1
בוצע
|
המצרכים לקוסקוס |
2
בוצע
|
1 ק"ג סולת וכפית מלח |
3
בוצע
|
ומערבבים |
4
בוצע
|
מוסיפים 1 כוס מים |
5
בוצע
|
מערבבים ומפוררים את הגושים |
6
בוצע
|
מוסיפים חצי כוס שמן וחצי כפית כורכום |
7
בוצע
|
מערבבים ומפוררים שוב |
8
בוצע
|
מעבירים למסננת |
9
בוצע
|
בעזרת הידיים מפוררים ומסננים את כל הקוסקוס |
10
בוצע
|
מעבירים לסיר ומסדרים מבלי למעוך |
11
בוצע
|
הירקות לקוסקוס |
12
בוצע
|
ממלאים סיר במים |
13
בוצע
|
מוסיפים את החומוס ומבשלים -20 דקות |
14
בוצע
|
מניחים את הסיר של הקוסקוס מעל לחומוס |
15
בוצע
|
אם יוצא אדים אוטמים בעזרת הקוסקוס |
16
בוצע
|
כעבור 20 דקות מורידים את הקוסקוס |
17
בוצע
|
מוסיפים לחומוס את הירקות החתוכים והעוף |
18
בוצע
|
כף מלח, רבע כפית פלפל שחור |
19
בוצע
|
חצי כפית כורכום ומים עד לכיסוי הירקות |
20
בוצע
|
אם יש יותר מידי ירקות מחלקים לסיר נוסף |
21
בוצע
|
מבשלים כ-45 דקות |
22
בוצע
|
מעבירים את הקוסקוס לקערה |
23
בוצע
|
מוסיפים 2 וחצי כוסות מים |
24
בוצע
|
מערבבים, מפוררים ומסננים שוב |
25
בוצע
|
מחזירים לסיר הקוסקוס ומסדרים מבלי למחוץ |
26
בוצע
|
יוצרים ארובות בעזרת ידית של כף |
27
בוצע
|
מניחים על סיר המרק ומבשלים כ 20 דקות |
28
בוצע
|
מורידים מהאש ומעבירים לקערה |
29
בוצע
|
מפוררים בעזרת כף אם יש גושים ניתן לסנן בפעם השלישית עם זילוף של מים |
30
בוצע
|
בתאבון |